Lite historia om oss, eller hur det började:
Första hunden vi hade var en grand danois, född -83. En gul tik som hette Bubäckens Iloona, hon blev 9 år. Vi hade aldrig några valpar på henne.
Den första sheltien kom till familjen 1987, det var en liten trefärgad tik som hette Fables Sheltie Black Lady, "Tussan", som vi var fodervärdar åt.
Fastnade verkligen för rasen. Så fort jag (Tove) fyllde 18 år, 1988, ansökte jag om kennelnamn tillsammans med min mamma (Asta), Blackrill's kennel, och fick det godkänt.
Redan på hösten -88 så skaffade vi nästa sheltie, en sobel, Eastdale Just a Dream, "Norpan", som sedan blev SE UCH. Några månader efter det, årsskiftet 88-89, så köpte vi vår första blue merle tik, Flower, "Nikky".
Våren -90 så köpte vi även en svart & vit tik, Maribell's Shadow of Darkness. Nu hade vi shelties i alla fyra olika färger.
Och sedan dess har allt rullat på. Våra första kullar föddes hösten -90.
Efter det har det passerat flera shelties, de hundar som vi har nu finns här på hemsidan.
Tibetansk spaniel kom till familjen då min dotter Kajsas, ville ha en "egen" hund. Lilla Fables Sheltie Dream Pearl född 2008.
Kajsas hundintresse har tagit ordentlig fart sedan hon fick Pärlan. Jag har också fastnat för tibbar så nu har vi både och.
Kajsa har i augusti 2016 tagit över som delägare efter min mamma Asta (som inte har samma intresse längre).

Vi har haft hemsida sedan den 1/5-2008.